in 7 korte stappen zelf Yoghurt maken

Zelf yoghurt maken

  • Doe 15 gram yoghurtbloempjes in een glazen pot van 500 Ml / 1 Liter, gebruik een 150Ml  melk ( lactose , volle , halve )
  • Dek de pot af met een kaasdoek of luchtdoorlatende doek, span de doek op met een elastiekje of een weckpot
  • Plaats de pot op een rustig plaats, bij +/- 20° C kouder mag ook maar dan ga het proces alleen wat langzamer 
  • Na ongeveer 24 uur, zal je merken dat de melk is verdikt
  • Plaats een zeef boven een kom, giet de inhoud van de glazen pot uit in de zeef. Pers eventueel de yoghurtbloempjes lichtjes uit met een houten/plastic  lepel
  • De overgebleven vloeistof in de kom is de kefirdrank, klaar om te drinken, men kan de kefirdrank eerst koelen of bewaren in de koelkast
  • De kefirkorrels in de zeef gebruikt men opnieuw om een nieuwe batch aan te maken (start terug bij punt 1) 


Reacties

Populaire posts van deze blog

yoghurtbrood met broodmachine

Kefirpannenkoeken